CD-skivor

CD-skivorna kan beställas direkt genom att klicka här Beställning CD »

Jag skickar det beställda, normalt inom en vecka, med faktura (30 dgr)

Alla CD-skivorna kostar 150:-
Kostnader för porto och emballage tillkommer. Jag skickar utan kostnad omedelbart ny skiva om det inträffat en transportskada eller fabrikationsfel. Hör bara av er.

Instant Swing

Every Time We Say Goodbye

"Nu är de aktuella med sin fjärde skiva och andra fullängdare.
I vanlig ordning när det gäller Instant Swing varvar bandet klassiker inom jazzvärlden med poplåtar. Här stöps bland andra Beatleslåtarna Norwegian wood och Fool on the hill om till jazzversioner. Fast mestadels är det mer jazznära låtar som Cole Porters Every time we say goodbye och Bo Kasoers Fyra rätters mål vi lyssnare bjuds på.
Bandet är skickligt. Sångerskan likaså. Bäst är de dock när de överraskar lite som i egna kompositionen One more once eller Suicide is painless (ledmotivet till tv-serien MASH)....
Gillar man swing och bebop är Instant Swings nya skiva värd att kolla upp."
                                                           Daniel Gustavsson LIRA musimagasin

Maria Stoltz

Franska Sångpoeter

" FRANSKT PÅ SVENSKA. Tolv lagom långa sånger på svenska, översatta från franska. Fina allihop, såklart eftersom kompositörerna/textförfattarna är storheter som Brel, Brassens, Montand, Trenet och Aznavour.
....Spärrvakt på metron är en kul visa av Serge Gainsbourg, inleder skivan men är ganska trogen originalet.
Maria Stoltz kompband har en standardjazzsättning, vilket innebär tenorsax, kontrabas, klaviatur och trummor.
Samt på Accordeon ett dragspel, trakterar det gör Bernt Andersson vilken som bekant (hoppas jag) är en mästare på instrumentet.
Det hela är ytterst väl genomfört och med gott om små finesser från musikerna. Maria Stoltz själv, inte minst.
En extra eloge för själva idén att tolka dessa chansonmästare på svenska. Inte en dag för sent ....
Borde här avsluta med en väl vald positiv fransk interjektion, men är språkmässigt begränsad till
"zut alors, trés bien"!                                               Bengt Edqvist, Lira musikmagasin

Instant Swing

"Ett fräscht göteborgskt swingband, som också vågar sig på att spela moderna poplåtar i klassisk tappning.
Sångerskan Anna-My Zetterberg är erfaren sångerska och har en bärig, mogen och behaglig personlig röst med äkta känsla. Musikanterna Ole Jörgensen, saxar och flöjt, Sten Löfman, flygel, Jörgen Svensson, bas, och Anders Söderling, trummor är alla garvade musikanter med glöd. Det svänger rejält om dem och de spelar en mycket smittande musik.

Standardlåtar förknippade med Billie Holiday, Gershwin och andra odödliga storheter varvas smakfullt med aktuella låtar av Sting, Vaya Condios och Melody Gardot. Spännande att just moderna poplåtar fungerar väl i sådana här sammanhang.?? En bra och lagom blandning, som håller länge.
Musikanterna är medvetna och kan den här repertoaren. Sten Löfman och Ole Jörgensen är starka solister, som bjuder på fyndiga improvisationer. Kompet mycket drivande och Anna-My en spännande och personlig sångerska."
                                                                                                           Tore Ljungberg, OJ

Glänta

Meditativ pianomusik i nordisk folkton.

...en sorts andakt som inte är kyrklig utan snarare påminner om ett stilla reningsbad. Det är musik att jämföra med meditation: man går in i den, som musiker eller lyssnare, för att det yttre jäktet skall förvandlas till först inre sedan yttre kraft.

Sten Löfman är en distinkt lyriker som trollar fram sköra impressioner med fast och bestämt anslag i anda av svensk naturromantik.

Löfmans fina sinne för vackra melodier leder honom alltid rätt. Härlig pianomusik att avnjuta efter en stressig arbetsdag.

Jag tycker mycket om din musik - nakenheten, det eftertänksamma, det kreativa, klangerna och underfundigheterna - djupet.

Jazz and Art

Orkesterjournalen
"...Bengt Andersson, bildkonstnär från Råssbyn i Bohuslän, har munspelskontroll och spelar fint i den värmande jazzkvartetten... För det här är rytmisk musik som svänger på ett försynt, men mycket övertygande sätt.
De medverkande har en härlig kontakt sinemellan och ibland måste jag slå bort funderingar om vad som var planerat och vad som bara togs om hand på ett självklart sätt i ögonblicket."

"Pianisten Sten Löfman ger begåvat sina insatser ett lätt lyster som glänser fram, basisten Clas Engwall anar hela tiden vad som skall hända och är där tillsammans med Gunnar Peterssons lyckliga trumset. Det här gänget känns som om de skulle kunna ta hand om att kompa rätt mycket i jazzväg. Det handlar inte om att bryta nya vägar, men om att ge ett professionellt uttryck åt den gamla härliga lusten."

GöteborgsPosten
"Konstnären Bengt Andersson i Råssbyn i Bohuslän är också en passionerad jazzmusiker med munspel som specialitet. Tillsammans med göteborgarna Sten Löfman, piano, Clas Engwall, bas och Gunnar Petterson, trummor, genomför han konserter där han också visar sina talanger med penslar. CDn innehåller tio melodier, några klassiker ur jazzrepertoaren och tre originalkompositioner av Sten och tre av Bengt. Detta är behagfullt engagerande melodiös småbandsjazz med sväng. Bengt är en virtuos på munspelet, även pianisten Sten Löfman är en spännande solist och improvisatör."

Drömnatt

Elden brann på berget. Copalen spred sin doft och ceremonin hade just börjat. Den varade i 2 kanske 3 timmar, jag minns inte men jag var rörd till tårar. Efter ceremonin sa mayaprästen:
- Jag tackar dig för att du kom.
- Det är jag som skall tacka, sa jag stilla.
- Jag tackar dig för att du kom så långt bortifrån!

Vi måste mötas nu, alla folk, alla kulturer, mötas hjärta till hjärta och förstå att vi alla hör samman.

Det är vad denna CD handlar om. Ett starkt berörande möte mellan kulturer. En suggestiv resa i de fyra vindarnas riktning. Medverkande: Norman Zulu, Dembo Jatta, I À Àilu Gaup, Juan Cornejo, Karl Sidartha Mahanandia, Shingo Ohgami, José Teran, Sten Löfman m.fl.

"Drömnatt är en CD full av meditativ, avkopplande och vacker musik hämtad från olika kulturkretsar, folkslag och religioner. Texterna är på såväl samiska som zulu, men budskapet om kärleken till jord och himmel, medmänniskor och djur är ändå fullt begripligt. Vi hör alla samman och vi skall vara rädda om Moder Jord, som är förutsättningen för allt liv. Jojk och traditionella rytminstrument gör styckena spännande och fulla av liv, trots det lugn de samtidigt förmedlar. Ljudeffekterna består av försiktiga vattendroppar och fågelsång. I den avslutande sammanfattande sången 'Drömceremoni i de fyra vindarnas riktning' utgår både text och melodi från inspiration hämtad från den nordamerikanska indiantraditionens medicinhjul där de fyra väderstrecken, elementen, alla raser och blandfolk hedras."

Köp Rosor

Maria Stoltz sjunger Ulla Billquist

Ulla Billqvist (1907-1946) har blivit en legend i svensk sångtradition. Hennes personliga utstrålning, närkontakten med publiken och hennes unika röst gjorde henne otroligt populär. Under åren 1929-46 spelade hon in inte mindre än 368 sånger. 17 av dessa sånger finns på denna CD, tolkade av Maria Stoltz och i nya fräscha arrangemang av bassisten Clas Engwall. Skivan innehåller naturligtvis Min soldat, den kanske mest kända, men också många andra fina klassiker som Blå skymning, Kring de små husen i gränderna vid hamnen, En månskenspromenad, När det ljusnar på andra sidan sundet, Det är vackrast när det skymmer och många fler.

Medverkande: Maria Stoltz sång, Eric Liftig tenorsax och klarinett, Sten Löfman piano och synt, Clas Engwall bas, Gunnar Petersson trummor