Mer om mig

Mitt intresse för musik började tidigt och mina första pianolektioner fick jag i 9-årsåldern.
Innan min bror ledde in mig i jazzens värld blev jag väldigt nyfiken på filmmusikens viktiga roll.
Hur musiken påverkar och styr våra känslor, ibland lika mycket som själva filmbilderna.
När jag var 15-16 år vann jag flera jazztävlingar tillsammans med, först min bror Hans på bas och Pär-Ivan Pärsson på trummor, och nästa år tillsammans med Claes Wallin bas och Karl-Axel Källner trummor, plus en tävling i Åbo där jag spelade solopiano. Stimulerad av dessa framgångar började jag spela regelbundet  i band när jag var 17.  Efter dessa ”dansgig” med Lennart Adfors combo gick jag ofta till klubbar där det var jam. Där fick man chans att prova sitt improviserande på amerikanska standardlåtar och ganska mycket blues. 

Min bror startade en grupp där jag ingick och lite senare ställde vi upp i en jazztävling ordnad av Göteborgsposten.  Där ingick tenorsaxofonisterna Björn Stern och Bob Dahlqvist, K-A Källner på trummor. Björn Stern skrev alla arren och vi kom först även i denna tävling. 

 I slutet av 60-talet jobbade jag tillsammans med Teater Fem, en experimentteater med radikala idéer. Parallellt med detta spelade jag med trumpetaren Enar Jonsson i många år i olika konstellationer t ex en sextett med saxofonisterna Ove Johansson och Janne Forslund, olika trummissar som Conny Sjöqvist, Hans Mattsson m fl, och en kvartett med Lennart ”Burdon” Magnusson bas, Erik Henriksen trummor. Det blev en hel del spelningar och radiosändningar plus en CD-skiva som kom ut långt senare.

1986 bildade Eva Löfman och jag Simsalabim musik- och berättarteater och 1995 valde jag att bli musiker på heltid och var då kompositör och mycket annat i teatern fram till 2011.
Under denna period spelade jag också med munspelaren och målaren Bengt Andersson, Råssbyn. Vi kallade gruppen Jazz and Art. Kvartetten fick sitt namn av att vi på scenen ibland mixade poesi, musik och live-måleri. Vi hann också med en CD på Eld Records innan Bengt lämnade det jordiska 2008.

2007 bildades gruppen Instant Swing och 2013 Ocean´s Five eller Tribute to the Crooners, som vi kallade oss i början och samma år startades också Frödingkvartetten.

Hösten 2021 kom jag med i Mama Gumbo band och 2023 har vi  startat en ny grupp, STÄPP med ukrainska sångerskan Leyla Bakurska, Åke Ziedén bas och gitarr, Tapha Ndiongue trummor/slagverk och mig själv på piano.

Dessa fem grupper är idag aktiva.