Media - Recensioner & Länkar


Instant Swing


Image
Foto Matz Nilsson Lidköpingsnytt


Jazzbandet Instant Swing bjöd på en ganska lågmäld och skön swing med ett antal häftigt effektfulla utbrott, varvat med många uttrycksfulla blueslåtar, vid onsdagskvällens framträdande på Hantverksgården i Lidköping.

Hela gänget ska särskilt prisas i den mer än fartfyllda You know I´m no good. Med sköna växlingar mellan Anna My, Ole Jörgensen på tenorsax och pianisten Sten Löfman, som nästan slog knut på tangenterna. Väl uppbackade av kompet med Anders Söderling och Jörgen Svensson på trummor respektive kontrabas.
28 juli 2022 -  Matz Nilsson Lidköpingsnytt


Frödingkvartetten


Publikröster:
Efter fullsatt salong på Dergårdsteatern 6 april 2018

"Tack för en fantastisk föreställning idag. Publiken njöt i fulla drag. Mycket bra!"
Ingela – Aktiva seniorer i Lerum 2018

Vid premiären i Vänersborg

”Thank you for a wonderful performance yesterday in Vänersborg filled with incredible gifts and skills of playing and acting.  We were all so pleasantly  suprised with a ”Broadway” quality performance that left us wanting more."

Eivor G Johansson (svensk-amerikanska) Hösten 2015

Efter föreställning i Backa Kulturhus 25 mars 2015 
"Ni är fantastiska vilken tillställning! Folk var alldeles saliga och jättemånga har varit här och tackat och är så tacksamma och nöjda och glada och tyckte ni var toppenbra. Och du Björn Du är född på Scenen och där skall du vara. En teaterapa och estradör utan dess like. I över två timmar höll ni publiken på topp och det är inte många som lyckas med det. Grattis ni är bäst! Tio röda rosor till er alla." 

Gun Mattsson, Planeringsledare och ansvarig för Livslust Backa Kulturhus 

Image
Frödingkvartetten på Stadsteaterns balkong. Foto Arturo Hernandez

Ocean´s Five


Image
Foto Gunnar Petersson Partille Jazzcafé


Publikröster efter Partille Jazzcafé 2021 10 24

” Tack för igår!! Vilken musikupplevelse!!! Så underbart! Vilken spelglädje! Det kändes som att flyga som lyssnare! Ni strålade och man kände verkligen att ni hade kul tillsammans!

Elsy Gorne

”Tack för superbra musikunderhållning. 
Tack och på åter-hörande och seende. Tipsa gärna var ni är nästa gång .”

Aia Ove

Image

Publikröster efter konserten ”A tribute to the crooners”  på Nefertiti 16 jan 2015.

Kanonkonsert med superjazzveteranerna Sten Löfman och Gunnar Petterssons möte med yngre grymma gardet som fräschar upp the American Songbook, allt från Sinatra, Cole och Garland. Bara mitt fjärde besök på Nef under mina 40 år i Göteborg men detta toppade. Håll utkik efter A Tribute to the Crooners!
Björn de Verdier

‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬Professionalism med värme och spelglädje in i minsta ton gav en oförglömlig musikupplevelse! Med fart, rytm och innerlighet svängde det rejält om de gamla klassikerna. Bättre kan det inte bli. Tack för en magisk kväll!
Marie Vazduh Blomkvist

I Love You Jamie Cullum, but THIS GUY can sing! Proper JAZZ @Nefertiti Tonight!!! I'm in HEAVEN!!!
Christina Oseghale

Nämen va fan varför visste jag int om detta!
Lena Knutsson

Recension Borås Tidning

Smörsång får en ny dimension
JAZZ: A Tribute to the Crooners
Plats: Jazz in Time: Sinnennas Hus, Borås
Publik: 103


Skotska ordet croon har sedan 1400 stått för tjurbröl eller gnol, för att i USA ge croonern betydelse av manlig smörsång i swing/sweet-genren.


En av de stora i Sverige är göteborgaren Patrick Rydman som crooner-solist i Bohuslän Big Band, därtill i sånggruppen Amanda, som kompositör och teatermusiker. I gruppen A Tribute to the Crooners samlas andra musiker med bakgrund i Bohuslän Big Band som trumpetaren Daniel Vessby och bassisten Olli Rantala (för kvällen dock med fullgoda vikarier i Johan Holmberg och Henrik Aronsson), plus fine pianisten och kompositören Sten Löfman och Gunnar Petersson vid trumsetet. Men croonerkopia? Glöm det.


De fem suveräna musikerna förnyar genren inifrån, en för alla, alla för en, i en ny tid, med nytt innehåll, i närkontakt med stämningarna då. Plötsligt är all smet, all ytlighet borta. Varje solo laddar upp låtens eget språk, Holmberg på flygelhorn i East of the sun och A wonderful world och på sordintrumpet i I´ve got you under my skin, Aronsson på stråkbas i Nature boy, Petersson i sina utsökta trumintron, särskilt som vispvirtuos i Night in Tunisia och stringente yrväderspianisten Löfman tvärs igenom. Rydman ger varje evergreen nya dimensioner och låter dem växa. Kvällens bästa slog rentav ut Cole Porter: Rydmans komposition Don´t try to find her.
Rolf Haglund Borås tidning 13/3 2015

Länkar

Image

Ocean´s Five med programmet
"A Tribute to the Crooners"

Ocean´s Five med programmet
 Liveinspelning från Nefertiti 23 okt 2015

Patrick Rydman sång
Johan Holmberg trumpet/flygelhorn
Sten Löfman piano
Olli Rantala bas
Gunnar Petersson trummor